Към родителите

За голяма част от жените най-голямото предизвикателство е да станат майки.

Лутат се между хиляди въпроси, дали ще успеят да си запазят работата или позицията в службата; дали семейството ще се справя само с доходите от майчинството и т.н. – всички те са свързани с финансово оцеляване на семейството. По-късно възникват други въпроси, отнасящи се до приема в детските заведения, което е голям проблем, особено в големите градове. Често майките биват принуждавани от обстоятелствата да се върнат на работа скоро след раждането.към родителите, важно за родители, наемане на детегледачка, гледане на дете Оттук следва, че трябва да намерят свой заместник в отглеждането на детето. Но кой може да замести майчината грижа?

Преди години това не беше проблем, тъй като „бабите“ се пенсионираха на възраст, подходяща за гледане на дете. В днешно време обаче, нещата не стоят по същия начин. Почти всички баби са работещи жени, а когато се пенсионират, вече са на възраст, в която гледането на дете по 8 часа дневно се превръща в изпитание за тях. Много е удобно да се обадиш на баба да погледа внучето си за няколко часа, докато родителите си свършат някаква работа или просто са решили да излезат с приятели.

Но това не е дългосрочно решение на проблема. Често възниква и друг проблем – с разглезването на децата. На бабите им доставя истинско удоволствие да задоволяват капризи и рядко се показват като сериозни възпитатели. Заради тези и още куп причини все повече млади семейства се замислят за друг заместник на майката, а именно детегледачка.

Изборът на детегледачка е изключително труден момент.

Узрее ли обаче тази идея в семейството, на дневен ред идват поредна порция въпроси: мъж или жена да бъде детегледачката, каква жена да търсят – по-възрастна, но с опит, или по-млада, но с повече търпение и желание; откъде да намерят такава жена – да се доверят на препоръките на приятели или роднини или да се обърнат към фирма, която прави професионален подбор и има повече избор.

Ние сме тук, за да Ви помогнем. Наясно сме, че има притеснения и много въпроси относно избора на детегледачка, все пак доверявате на някой напълно непознат най-ценното в живота си – Вашето дете. Това не е всичко, Вие давате достъп до дома и личното си пространство. Това Ви дава право да изисквате и да поставяте условия.

Към родителите